Snapchat on sovellus, jota on helppo käyttää, mutta jonka jokaista ominaisuutta on todella haastava löytää. Snapchatissa on useita niin sanottuja piilo-ominaisuuksia, joita ei kerrota missään. Ne vain täytyy itse tajuta. Kokosimme alle muutamia ominaisuuksia, jotka pystyy helposti ottamaan käyttöön ja siten tehdä vaikutuksen kavereihin saamalla snäpeistä entistä persoonallisempia ja mielenkiintoisempia.

 
Jopa 3 filtteriä samassa snäpissä

Kun snäppään, tykkään usein laittaa snäppiini sen kylmänsävyisen filtterin. Tuskailin joskus, että olisi kiva lisätä samaan snäppiin tämän kylmän filtterin lisäksi myös esimerkiksi geofiltterin, jolla voi helposti kertoa oman sijaintinsa. Se oli koko ajan ollut mahdollista. En vain tiennyt sitä, ennen kuin kuulin sen kaveriltani. Filttereitä pystyy lisäämään päällekkäin jopa kolme. Kun olet lisännyt ensimmäisen filtterin, paina toisella sormella näyttöä ja vedä samalla uusi filtteri päälle. Jos haluat lisätä vielä kolmannenkin, päästä välissä sormi irti näytöltä ja toista sama uudelleen.

 
Tekstin ja piirroksen värit oman maun mukaan

Oletko ollut harmissasi siitä, että Snapchatin tekstin ja piirroksen värivaihtoehdot ovat melko rajalliset? Väripalkissa ei esimerkiksi näy ollenkaan mustaa väriä tai vaaleita pastellinsävyjä. Onneksi värivaihtoehdot eivät oikeasti ole niin rajalliset, kuin miltä vaikuttaa. Liu’uttamalla sormea näytöllä alaspäin tai vasemmalle, saat valitsemastasi väristä tummemman tai vaaleamman.

 
Teksti usealla eri värillä

Jos haluaa olla taiteellinen, ei tarvitse tyytyä siihen, että teksti olisi kauttaaltaan saman väristä. Pystyt muuttamaan jokaisen sanan tai kirjaimen eriväriseksi. Kun olet kirjoittanut haluamasi tekstin, paina uudelleen T-symbolia ylhäällä ja teksti muuttuu isommaksi. Pystyt vetämään sormilla tekstiä isommaksi tai pienemmäksi sekä sovittamaan sen haluamallasi tavalla. Maalaa teksti tai osa siitä ja sen jälkeen valitse väripalkista haluamasi väri.

 
Lisärivejä tekstiin

Snapchatissa oletuksena on, että tekstiä pystyy kirjoittamaan vain maksimissaan kahdelle riville. Tämän pystyy kuitenkin kiertää niin, että kopioi esimerkiksi muistiinpanoista tyhjiä rivejä ja sen jälkeen kopioi ja liittää ne Snapchattiin siihen, mihin teksti tulee. Näin saa kirjoitettua vaikka koko näytön pituudelta tekstiä. Tietenkin kannattaa miettiä, kuinka paljon tekstiä yhteen snäppiin kannattaa laittaa, kun snäppiä pystyy katsoa maksimissaan 10 sekuntia.

 
Omat kustomoidut filtterit

Mikäli valmiista filttereistä ei löydy juuri sitä oikeaa, joka tekisi snäpistäsi täydellisen, voit luoda filtterin itse. Se onnistuu, kun lisäät yksittäisen emojin, jota alat suurentaa isommaksi. Siirrä emoji aivan kuvan/videon reunaan ja jatka suurentamista. Pystyt siirtämään emojia yhä lähemmäs reunaa kohti, jolloin filtteristä tulee yhä vaaleampi ja läpinäkyvämpi.

 
Kaveri-emojit

Oletko ihmetellyt mitä joidenkin kavereidesi nimien vieressä olevat emojit tarkoittavat? Nyt sinun ei tarvitse enää ihmetellä – katso listasta, niin tiedät!

 
Helpot, mutta tehokkaat lisäominaisuudet

Edellä mainittujen lisäksi on muutama yksinkertaisempi keino lisätä käyttömukavuutta Snapchatissa. Pystyt zoomata videossa liu’uttamalla yhtä sormea kohti näytön yläreunaa. Tämä on kätevä ominaisuus, jolla pystyy myös kikkailemaan helposti zoomaamalla lähemmäksi ja kauemmaksi nopeasti.

Selfieitä pystyy ottamaan kätevästi painamalla volume-näppäintä puhelimen reunassa, jolloin etukameran kautta kuvaaminen helpottuu huomattavasti ja sen pystyy tehdä yhdelläkin kädellä.

Jos haluat snäppiesi taustalle soimaan musiikkia, sinun ei tarvitse soittaa sitä erikseen esimerkiksi kaiuttimista, vaan voit laittaa puhelimessasi musiikin soimaan minkä tahansa sovelluksen kautta. Tämän jälkeen aloita snäpin kuvaaminen ja musiikki tulee taustalle automaattisesti.

Huom! Musiikin täytyy soida puhelimen omasta kaiuttimesta – kuulokkeiden kautta tämä ei ainakaan toistaiseksi onnistu.

 
Inspiroivia snäppihetkiä toivottaen,

Veera Kurittu
Social Media Producer Trainee